Archive for the ‘Hälsa’ Category

Akne

Akne, som även heter acne vulgaris drabbar både unga och vuxna. Acne innebär att du får inflammerade talgkörtlar som i sin tur blir till finnar. Acne kan komma i ansiktet men du kan även få det på bröstet och på ryggen, eftersom det på dessa platser på kroppen finns stora talgkörtlar. Det är främst i tonåren man kan drabbas av acne, och det är för att då rasar det en massa hormoner i kroppen. Till exempel så gör puberteten så att man får en förändrad hormonbalans i sin kropp. I samband med det så bildas det mer fett av könshormonerna och dessa täpper igen dina talgkörtlar.

Acne kan dock vara ett tecken på att det är ett annat fel i kroppen! Hudspecialister har tagit fram något de kallar för face map och det för att kunna komma fram till varför en individ har drabbats av acne. Flera undersökningar har gjorts som visar på att det finns olika zoner i våra ansikten som är kopplade till våra andra kroppsdelar. En finne intill näsvingen indikerar att man bör se över hjärtat eller blodtrycket. Om du får finnar på käken, så kan det vara problem med din mage och din matsmältning.

 

Vila

Sängar är ett fenomen och en möbel man inte ofta reflekterar över. Vi vet att det alltid finns sängar att tillgå när man blir trött, när man är sjuk och när man ska lägga sig för kvällen. Inte många tänker på hur otroligt mycket tid vi faktiskt tillbringar i sängar. Undersökningar visar att vi tillbringar hela en tredjedel av våra liv i sängar, det motsvarar mer än 26 år i snitt per person. Hade du någon aning om att när dina dagar är räknade har du tillbringat nästan tre decennier i sängar.

När man börjat tänka på detta är det kanske dags att börja fundera över de sängar som vi äger. Ligger du skönt i din säng hemma? Hur tänker du när du ska köpa sängar? Det skulle inte vara helt ovanligt om du tänker på priset istället för på den komfort sängar bör ge. Madrassen ska vara ergonomiskt anpassad efter din vikt och ge maximal avlastning på din rygg och nacke. Sängar är viktiga redskap för att vi ska klara av enkla saker i vardagen. Har du inte legat bra i sängen hemma blir du heller inte utvilad och kan då inte sköta vardagliga ting.

 

Må bättre

mentalt är något man kan göra på lite olika sätt. Ett är att lära sig avslappning och koncentration, olika former av yoga kan vara ett alternativ att titta på för de som känner för att lägga ned tid att lära sig en uråldrig konst. Att hitta de som kan erbjuda någon form av yogakurs är inte alltför svårt, faktiskt bara att söka på nätet.