Archive for the ‘Ekonomi’ Category

Alltid en utmärkelse

Nordea har visst lyckats ta priset som Sveriges tråkigaste bank. Nu vet jag inte om kvaliteten hos en bank skall ligga i att vara rolig. Utan det är snarare andra saker man vill förknippa med en bank. Men när man ser att det är kundbemötandet, avgifter och den typen av faktorer som finns med i benämningen så blir det lite lättare att förstå.

 

Mer

pengar är verkligen ett mål numera. Pensionerna dras ned då inflationen är lägre än tidigare. Då slår spärren till och sänker ned utbelningarna lite till. De som riskerar att bli utförsäkrade verkar inte heller ha det alltför lätt. Det är sådana här lägen man börjar fundera på om det där med fonder inte hade varit något att satsa på tidigare. Det är ju tyvärr lite försent nu för att ordna till ekonomin så där direkt.

 

Indrivning

Att driva in skulder brukar vara en sysselsättning som en del grupperingar i samhället gör.
Först har vi de där seriösa som sysslar med inkasso, sedan finns den lite mer informella nätverk som också gärna åtar sig att driva in skulder. I de flesta fall på ett något drastiskt sätt.
Och inte alltid så lämpliga att anlita för indrivning heller. För pengar skall de ha. Om inte den som är skyldig pengar har några går de på den som vill ha pengar.
Så säkrast är att före man lånar ut pengar eller säljer något på kredit tar kreditupplysningar för att vara något så när på den säkra sidan.