Archive for the ‘Resa’ Category

I en roddbåt

till Kina är ett sätt at ta sig fram. Dock lär det inte gå speciellt fort. Och säkerheten i navigeringen lär det vara lite si och så med. Ett sjökort är nog en nödvändighet att ta med om man skall så långt bort som till Kina eller något annat ställe som Guadeloupe till exempel.
Roddbåt passar nog bäst på insjöar där avståndet inte är så långt.

 

Resa

Lämpligt tillfälle att ge sig ut på en resa nu. Mitt i vintern i Sverige, kyla och elände, bilen vägrar starta och månader kvar tills det finns värme att se fram mot. Välj blad de otaliga språkresor som finns och passa på att besöka ett varmt trevligt land och samtidigt passa på att skaffa sig lite kunskaper i språk.

 

resa

När jag var 14 år började många av mina vänner åka på språkresor. Det kändes lite konstigt eftersom alla mer eller mindre hatade språkkurser i skolan. Den enda som tyckte att det språk var ett roligt ämne var jag men lilla jag var alldeles för blyg för att våga åka på språkresor. Till slut (eller inte riktigt för jag lever ju
fortfarande) lyckades min mamma få mig att gå med på att åka på en språkresa. Vi bokade lite sent så tyvärr var Lindau och alla andra trevliga destinationer redan fullbokade. Jag fick åka till Kiel, en hamnstad i norra Tyskland. Har du någonsin hört talas om språkresor i Kiel? Det har inte jag heller. Det måste vara en fullständigt omöjlig stad för språkresor. Men jag hade en mycket trevlig tid ändå, trots att det är en modern och ful stad men ärligt talat har det nog mycket liten betydelse för om en språkresa blir lyckad eller inte. I varje fall har jag allt sedan dess alltid gillat att prata tyska när jag har haft möjlighet till det.