Archive for the ‘Bostad’ Category

Inköp

För att skaffa rätt säkerhetsdörrar för en bostadsförening så är det viktigt att ta reda på de olika säkerhetsklasser som finns. Det vanligaste är att man pratar om klass 3 och 4 enligt en europeisk skala som även gäller i Sverige. 4 är den bästa klassen där man maximerar skyddet och gör det närmast omöjligt för en inbrottstjuv att ta sig igenom dörren med konventionella medel.
För en bostadsförening så är det mycket viktigt att man har ett ordentligt skydd för varje hem men även för den gemensamma porten. Porten brukar man dock även säkra med hjälp av kod och larm, och tillsammans med en säkerhetsklassad dörr så gör detta att man höjer säkerheten för samtliga som bor i bostadshuset.
Det kan också vara viktigt att tänka på det där med stil och design. Antingen kommer man överens om en typ av dörr som alla får eller så låter man varje medlem välja från att mindre antal dörrar som ingår i det förslag man får från leverantören av säkerhetsdörrar. Design kan påverka priset och här kan man kanske vara lite flexibel, men det ska inte vara så att man offrar säkerheten för att få råd med dörrarna

 

Hus

Många av oss drömmer troligtvis om att få bygga hus. Att på egen hand färdigställa en hustillverkning och få sitt drömboende. Många drömmer om ett hus vid skärgården, andra vill ha en lyxig villa i förorten och andra vill bo i ett hus på landet. Drömmarna är många och för många blir denna dröm verklighet, för andra blir drömmen aldrig mer än just drömmar.

Men de som verkligen gör slag i saken och startar som en egen hustillverkare är ofta de som varit säkra hela livet. Först och främst krävs det att du har kunskap i ämnet hustillverkning, annars finns det mängder med företag som gärna hjälper dig till ditt drömboende. De sköter allt och tillsammans med dig gör de upp en detaljerad ritning, du får en offert på priset och de gör allt åt dig. Oavsett om du tar ett lån eller om du redan har pengarna är det viktigt att du alltid räknar lite över budget. Man vet aldrig vad som kan hända på vägen och om du står där med ett halvfärdigt hus utan pengar är det inte så kul. Om du står där med ditt hus färdigt och pengar över finns det säker hål att fylla igen. Kanske kan du bygga en pool, skaffa finare kök eller amortera av lite mer på lånet.