Archive for the ‘Internet’ Category

Telefon

Det gamla sättet att telefonera med ett jack i väggen tappar mark allt snabbare. Nu är det mobila lösningar som gäller eller någon form av ip-telefoni. I samband med utbyggnaden av de stadsnät som många städer satsar på kan man räkna med en fortsatt nedgång för den fasta telefonin. Det många inte verkar tänka på är att ett strömavbrott innebär att telefonerna i princip slutar att fungera på en gång. Däremot klarar sig den fasta telefonen något dygn utan att sluta fungera. Så all utvecklingen ger inte bara fördelar.

 

Nytt

Lite nya sidor bara, luxuria, avaritia ,se

 

Inför

Inför julhandeln finns en del att tänka på för den som säljer. Driver man en webbshop som inte enbart tar betalt via kreditkort utan via faktura eller postförskott. Kan det vara en ide att ta en kreditupplysning på den som skall köpa först.
Nu kan man invända mot nödvändigheten att ta en kreditupplysning på den som köper på postförskott. Detta då varan inte lämnas ut om personen inte betalar för den.
Och det är just därför.

Även om varan inte går förlorad så åker den som skickat ut den på kostnaden dels för avgiften för postförskottet, returfrakten samt även det arbete som är nedlagt på att skicka ut och ta tillbaka varan.
Med andra ord det kostar pengar att skicka ut något som inte betalas även om man får tillbaka varan.