Archive for the ‘Samhälle’ Category

Läsa

Läsa, räkna, skriva ungefär det man gör i skolan. Vilket osökt leder till den här gamla låten

En låt som var populär året den kom och några år efteråt. Gillades starkt av de som skulle gå ut skolan och slippa sitta och genomlida lektioner över möblerna i klassrummet. Men det var då det. Man kunde gå ut direkt från årskurs nio och med enkelhet få ett arbete eller lärlingsplats och börja tjäna pengar. Så ser inte riktigt landet ut nu för tiden utan det krävs mer hängande i skolan och studier för att komma vidare till något.

 

 

Enkelt

Att skaffa sig förmåner är enkelt för de som strävar efter makt. Våra EU-parlamentariker och tjänstemän har en uppsjö av olika extra förmåner utöver sina väl tilltagna löner. För oss andra är det inte fullt så lätt att få tillgång till den där lilla guldkanten på tillvaron. Visst man kan kanske alltid skaffa sig lite gratis varuprover. Men vad räcker det till om man jämför med andra.

 

Malmö

Och så brinner det i Rosengård igen. Fast skillnaden nu verkar mest vara att det är andra grupper utifrån som tar sig dit bara för att bråka med polisen lite. Inte så att de egentligen stödjer det bråket handlar om utan bara för att de gillar att kasta sten så där i största allmänhet.
Verkar som folk har för mycket tid över i sina liv.