Archive for the ‘Hem’ Category

Definitioner

Att definiera saker är inte alltid det lättaste. Bara det här med skillnaden mellan staket och stängsel väcker en del funderingar. Wikipedia menar att ett staket är en låg form av stängsel vars syfte är att markera ett område snarare än att hindra passage. Nu kan det diskuteras lite då staket i de allra flesta fall är av trä. Men ett stängsel är av någon form av metall.
Nåja i det stora hela kanske inte det har så stor betydelse, men värt att notera i alla fall.

 

Bygga om

Ett alldeles utmärkt tillfälle att bygga om har nu dykt upp. I samband med återinförandet av rotavdraget. Vilket innebär att man slipper betala 50% av arbetskostnaden på det utförda arbetet upptill 100.000 per person. Så om man nu står i tankarna att renovera eller bygga om är det läge nu.
För att försöka hålla ned materialkostnaden kan man förslagsvis besöka ett byggvaruhus och där köpa det som behövs till exempelvis badrumsinredning om det nu är badrummet man behöver fixa till lite.
Är det ett staket som skall sättas upp räcker det nog med lite trä.
Fast för säkerhetsskull bör man nog kontrollera med hantverkaren före man köper in materialet först.

 

Vit helg

En vit julhelg kan tolkas på lite olika sätt. Här avses utan alkohol normalt tänker man kanske sig en vit julhelg i termerna av att det finns snö.
Men här kan man i alla fall se till att julhelgen blir vit på åtminstone ett sätt. Kommer det igen snö så ingen alkohol. Kommer det snö så blir det en dubbel vit helg.