Archive for the ‘Sport’ Category

Bordtennis

Bordtennis och dess ursprung kan man fundera över. En del tycks tro att spelet kommer från Kina eller Japan beroende på de ländernas framgångar i spelet. Men ursprunget är lite mer komplicerat än så.

På den tiden Indien vara under brittiskt styre sägs det att en hemvändande militär som fått upp smaken för att spela tennis även ville fortsätta med det i hemlandet. Dock är vädret i England vare sig då eller nu speciellt lämpligt alltid för utomhussporter. Om man nu inte gillar väta vill säga.

Så han tog helt resolut och flyttade tennisen inomhus. Nu passar sig ytterst få hus för tennisspel inomhus med tanke på att storleken brukar vara något mindre än en ordinär tennisplan. Så det blev helt enkelt till att kompromissa en del för att få det att fungera. Mindre racketar och troligtvis ett matsalsbord att spela på i stället för en grus- eller gräsplan. Och i princip skulle väl ett matsalsbord även i dag kunna fungera som ett bordtennisbord. Om man bortser från att måtten på den typen av bord numera är fastställda mer exakt.

 

Skidor för hela slanten

Uppenbarligen mycket med skidor idag. Först har vi världens största skidtävling som Vasaloppet borde vara sedan pågår det visst Skid-SM också. Lite dålig tajmning där kan man tycka.  De kunde väl ändå ha kombinerat tävlingarna. I Skid-SM åker de visst kortare sträckor så de kunde väl bara kör en del av Vasaloppet då. Skulle garanterat vara mer underhållande.

 

Snöpligt

Visserligen vann Sverige mot Malta. Men inte var det vårt landsslags förtjänst det andra laget gjorde ju självmål. Ser inte bra ut för de återstående matcherna.