Archive for November, 2008

Kursändring

Verkar vara en liten kursändring på gång redan i USAs utrikespolitik. Eller lär bli det efter den 20 januari när den nya presidenten träder till.
Att öppna upp en dialog med Iran om problemen i regionen låter hoppfullt.
Kanske för tidigt att hoppas än men det vore ett stort steg i rätt riktning.

 

Filter

Järnfilter är ett slags filter som förhindrar alltför mycket järn att komma in i dricksvattnet.
Det filtret som ett luftfilter är till för att hindra fysiska partiklar av olika storlek att tränga in och ställa till med problem.
Dammfilter är även det ett filter som filtrerar bort saker. Den typen av filter har dock fler betydelser, den ena är den funktion filtret gör i ett akvarium det andra är i en dammsugare.
Andra typer av filter är de där mentala. Stamning skulle kunna kallas för något som orsakats av ett mer mentalt filer. Likaså dyslexi. På ett sätt är de närbesläktade, i ena fallet har man svårt att uttrycka sig muntligt i det andra svårt att göra det skriftligt.

 

Avgjort

Det blev Obama som gick till seger i presidentvalet. En ny intressant framtid väntar. Bördan och förhoppningarna på honom är orimliga. Men en del kanske han kan uträtta som blir bättre än hans företrädare Bush.
Frågan är vad han vann på egentligen. Var det hans budskap eller var det folks rädsla för att Sarah Palin skulle ha möjlighet att ta över som president.
Nåja svaret lär vi aldrig få. Och förhoppningsvis ser vi inte mer av Sarah Palin något mer i politiska sammanhang. Hon gör sig bäst i Alaskas obygd.
Om Palin bland annat