Archive for May, 2009

Definitioner

Att definiera saker är inte alltid det lättaste. Bara det här med skillnaden mellan staket och stängsel väcker en del funderingar. Wikipedia menar att ett staket är en låg form av stängsel vars syfte är att markera ett område snarare än att hindra passage. Nu kan det diskuteras lite då staket i de allra flesta fall är av trä. Men ett stängsel är av någon form av metall.
Nåja i det stora hela kanske inte det har så stor betydelse, men värt att notera i alla fall.

 

Resa

Resa för nytta eller nöje. En resa kan ge avkoppling som i de fall man åker på en semesterresa eller för nytta om det gäller en tjänsteresa.
Någonting som ligger där mitt emellan är en språkresa. Den kan på ett sätt både anses vara åt semesterhållet men även en hel del lärande.

 

Enkelt

Att skaffa sig förmåner är enkelt för de som strävar efter makt. Våra EU-parlamentariker och tjänstemän har en uppsjö av olika extra förmåner utöver sina väl tilltagna löner. För oss andra är det inte fullt så lätt att få tillgång till den där lilla guldkanten på tillvaron. Visst man kan kanske alltid skaffa sig lite gratis varuprover. Men vad räcker det till om man jämför med andra.