Archive for April, 2010

Telefon

Det gamla sättet att telefonera med ett jack i väggen tappar mark allt snabbare. Nu är det mobila lösningar som gäller eller någon form av ip-telefoni. I samband med utbyggnaden av de stadsnät som många städer satsar på kan man räkna med en fortsatt nedgång för den fasta telefonin. Det många inte verkar tänka på är att ett strömavbrott innebär att telefonerna i princip slutar att fungera på en gång. Däremot klarar sig den fasta telefonen något dygn utan att sluta fungera. Så all utvecklingen ger inte bara fördelar.

 

Kläder

eller inte kläder. En del plagg får en att fundera på om det verkligen är kläder. Den här typen av klänningar kan man fundera om det är kläder eller inte. Visserligen ser de trevliga ut för en del smaker. Men så mycket kläder kanske det inte är. Samma sak med det här som kallas club wear inte så där himla seriösa kläder på en vanlig arbetsplats. Men kläder är det.

 

Växlingar

Mode likt  årstider är det som växlar ungefär med samma regelbundna intervall. Syftet är naturligtvis att få en ökad försäljning året runt. Ja för modet alltså inte för årstiderna. Så det som är modernt inom klänningar i maj är ute i juli då modet föreskriver något annat.  Samma sak med olika typer av parfymer, fast där är cykeln för modeskiftningar lite längre. men principen är densamma.  Med andra ord ett ständigt kretslopp där till slut trenderna kommer tillbaka som de såg ut förut, när en generation  har gått.