Archive for March, 2011

Och så

vad det dags med den eländiga sommartiden igen. Vrida fram klockan är en plåga för många av oss. En timme tidigare på allting känns inte som någon större höjdare.

 

Bordtennis

Bordtennis och dess ursprung kan man fundera över. En del tycks tro att spelet kommer från Kina eller Japan beroende på de ländernas framgångar i spelet. Men ursprunget är lite mer komplicerat än så.

På den tiden Indien vara under brittiskt styre sägs det att en hemvändande militär som fått upp smaken för att spela tennis även ville fortsätta med det i hemlandet. Dock är vädret i England vare sig då eller nu speciellt lämpligt alltid för utomhussporter. Om man nu inte gillar väta vill säga.

Så han tog helt resolut och flyttade tennisen inomhus. Nu passar sig ytterst få hus för tennisspel inomhus med tanke på att storleken brukar vara något mindre än en ordinär tennisplan. Så det blev helt enkelt till att kompromissa en del för att få det att fungera. Mindre racketar och troligtvis ett matsalsbord att spela på i stället för en grus- eller gräsplan. Och i princip skulle väl ett matsalsbord även i dag kunna fungera som ett bordtennisbord. Om man bortser från att måtten på den typen av bord numera är fastställda mer exakt.

 

Vila

Sängar är ett fenomen och en möbel man inte ofta reflekterar över. Vi vet att det alltid finns sängar att tillgå när man blir trött, när man är sjuk och när man ska lägga sig för kvällen. Inte många tänker på hur otroligt mycket tid vi faktiskt tillbringar i sängar. Undersökningar visar att vi tillbringar hela en tredjedel av våra liv i sängar, det motsvarar mer än 26 år i snitt per person. Hade du någon aning om att när dina dagar är räknade har du tillbringat nästan tre decennier i sängar.

När man börjat tänka på detta är det kanske dags att börja fundera över de sängar som vi äger. Ligger du skönt i din säng hemma? Hur tänker du när du ska köpa sängar? Det skulle inte vara helt ovanligt om du tänker på priset istället för på den komfort sängar bör ge. Madrassen ska vara ergonomiskt anpassad efter din vikt och ge maximal avlastning på din rygg och nacke. Sängar är viktiga redskap för att vi ska klara av enkla saker i vardagen. Har du inte legat bra i sängen hemma blir du heller inte utvilad och kan då inte sköta vardagliga ting.